Free Shipping on orders over US$49.99

Wat je moet weten over manipulators

Vernedering, wrok, spirituele pijn, machteloosheid en verwarring geven aan dat we psychologische manipulatie hebben ondergaan. Hoe u uzelf ervan kunt beschermen? Hoe u een kwaadaardig persoon kunt herkennen? Onze verklaringen zullen u helpen geen slachtoffer te worden.

De cultuur van de consumentenmaatschappij plaatst het resultaat op de voorgrond. In tegenstelling tot het patriarchale tijdperk, vatbaar voor moraliserende, moderne cultuur roept ons niet op om verlangens te onderdrukken, integendeel, het annuleert schaamte en schuld en stelt je in staat om mijn buurman te gebruiken als een ding met een puur geweten, als het leidt tot een sociale trap Promotie. “Het bestrijden van de wet is nutteloos, maar sommigen beginnen zich te gedragen alsof de wet niet bestaat”, merkt de criminoloog en gerechtelijke psychiater Dominic Barbier op.

Om succesvol te zijn, vol energie, om jong te zien en zichzelf niet toe te staan ​​Old-Thes te laten groeien, zijn deze de idealen van onze wereld, en ze geven aanleiding tot onrijpe volwassenen die in hun kinderen zien, niet degenen die moeten worden bezocht, maar Concurrenten ‘, zegt psychoanalyticus Jean-Claude Lyde. Veel volwassenen zijn te geabsorbeerd in zichzelf en verwaarlozen daarom hun plichten van opvoeders of brengen hun mentale ervaringen met kinderen neer, niet naar hun gevoelens luisteren. Of integendeel, ze leggen hen hun eigen egoïstische ambities op, die inspireren dat de enige wet van het leven de wet van hun verlangens is.

“In dit geval worden kinderen medeplichtigen, kameraden in strijd met de grenzen,” merkt de psychoanalyticus op. Het is van zulke kinderen in de toekomst dat principiële manipulatoren gemakkelijk groeien ..

Wat is psychologische manipulaties?

28-jarige Sofia als een adolescentie ontmoette een fotograaf die haar overhaalde om haar naakt te vormen. Deze ervaring, verzekerde hij, geeft haar zelfvertrouwen, zal zichzelf leren hoe te waarderen. In feite genoot deze voyeur van haar schaamte en angst, en vandaag tolereert ze haar lichaam nog steeds niet. De 26-jarige Eduard moest stoppen: de baas waardeerde zijn werk niet, zette hem onbereikbare taken en verwijte hem omdat hij te veel tijd in het toilet had doorgebracht.

De 53-jarige Alexandra was twintig jaar getrouwd met een persoon die altijd klaar was om te helpen en de gerespecteerde buren. Maar thuis sloeg hij haar en vernederde hun zoon. Toen ze hier timide over klaagde bij haar buren, geloofden ze haar gewoon niet. Sofia, Edward en Alexandra hebben gemeenschappelijk: ze waren speelgoed van manipulators.

We zijn allemaal mogelijk in staat tot dergelijk gedrag, vooral in de kindertijd of adolescentie: wie van ons heeft nooit een andere persoon gedwongen te lijden? Maar de manipulator probeert onbeperkt van te genieten en een andere persoon in zijn bevlieging te gebruiken. Zijn tekenen zijn de volledige afwezigheid van empathie (empathie) en de neiging om naar actie te gaan en de grenzen te schenden: voor de manipulator wordt het een kwestie van eer om onmiddellijk te bereiken wat hij wil, of het nu een onderwerp, sociale status of een andere persoon is of een andere persoon.

Het belangrijkste wapen van de manipulator is de woorden waarmee hij meesterlijk eigenaar is, overtuigend, bedriegen, spotten, vernederend, terwijl wij, zijn slachtoffers, woordeloos blijven, omdat de dialoog met hem onmogelijk is.

Hoe manipulators ons op het netwerk vangen?

Manipulators lijden geen angst. Ze komen zelden naar een psycholoog, behalve om vrede met zichzelf te vinden: “Hallo, mijn vrouw beschouwt me als te cynisch en stuurt me naar je. Nou, hier kwam ik “. De tweede vergadering gebeurt meestal niet. Alleen als de manipulator besloot om plezier te hebben ten koste van de psycholoog. Psychotherapeuten worden voornamelijk gevonden bij slachtoffers, omdat manipulatoren de mogelijkheid hebben om onze diepste geheimen te tasten en onze geest te vangen. In dit geval beginnen we te twijfelen dat we hebben gehoord dat we hebben ervaren: we zijn volledig in de war.

Alexandra dacht lange tijd dat ze zich wat voorstelt, omdat zo’n geweldig persoon als haar man niets slechts kon doen. Ze geloofde ook dat ze slecht werd behandeld, er is haar schuld.

Manipulators maken ons schamen voor onszelf, beschouwen onszelf als dom, ongemakkelijk, walgelijk, omdat ze weten hoe ze onze zwakke punten kunnen vinden. We voelen ons onwaardig van liefde en herhaal het schuldgevoel dat sinds de kindertijd achter ons is geweest.

Waar komt het vandaan?

Om de manipulator te begrijpen, moet je je de psyche van een https://potentie-verhogen.com/medisch-en-dichtbij/ driejarig kind voorstellen -hij denkt dat alles hem is toegestaan, en vindt zichzelf belangrijker dan hij eigenlijk is. Net als een afhankelijk type kind, is hij verloren, wordt ziek, klaagt dat hij niet wordt begrepen als we besluiten te vertrekken. “In het hart veracht hij zichzelf”, zegt Dominic Barbier. Als kind overleefde hij een traumatische ervaring: “Iets erin is verbroken, iets verhinderde relaties met andere mensen te vroeg, en deze relaties hadden geen tijd om te vestigen”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sweetsandnibbles
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart